Rondleidingen en activiteiten

Rondleidingen

Bij het Vughts Museum kunt u 2 rondleidingen aanvragen:

  1. Een rondleiding door het Vughts Museum over de geschiedenis van Vught en Cromvoirt;
  2. Een rondleiding door het centrum van Vught.

De rondleiding in DePetrus duurt vijf kwartier, de rondleiding door het centrum anderhalf uur. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen intekenen.

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@vughtsmuseum.nl onder vermelding van de gewenste datum en de rondleiding die is gekozen. U kunt via dit e-mailadres ook informatie krijgen over de tarieven en eventuele wensen kenbaar maken.

Rondleiding over geschiedenis en architectuur van DePetrus

Een afzonderlijke rondleiding over de geschiedenis en de architectuur van DePetrus kunt u aanvragen bij Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus. Informatie over die rondleiding vindt u hier.

Activiteiten

Cursus Vughtologie

Twee keer per jaar organiseert het Vughts Museum in samenwerking met ABZ en Stichting Erfgoed Vught een “inburgeringscursus” voor nieuwkomers in Vught. Maar ook mensen die al wat langer of zelfs al heel lang in Vught wonen zijn hierbij welkom.  In drie avonden maken de cursisten kennis met de ontstaansgeschiedenis van Vught, de belangrijkste historische gebeurtenissen en de natuur in en rondom Vught. Informatie over de eerstvolgende cursus vindt u hier.

Lezingen reeks

In samenwerking met bibliotheek Huis73 Vught, ABZ, Stichting Erfgoed Vught en Vughts Museum wordt er jaarlijks een aantal lezingen georganiseerd over Vughtse historische thema’s. Informatie over data en inhoud vindt u op de website van ABZ  onder de categorie Overigen.