Lees als eerste de Petrusbode

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Even voorstellen! Nr. 11

Voor de Cromvoirtenaren onder u ben ik misschien wel een bekende. Mijn achternaam komt dan ook vaak voor in Cromvoirt en omgeving. Mijn naam is Adrianus Antonius van der Bruggen, maar noem mij maar gewoon Jos. Ik ben in 1919 geboren als tweede kind en oudste zoon van tuinman Lambertus van der Bruggen en Johanna van Hal. Mijn vader is een Vughtenaar, mijn moeder een Cromvoirtse. Ik heb twee broers en twee zussen en we wonen in de Sint-Lambertusstraat op nummer 1. Later verhuizen wij naar het ouderlijk huis van mijn vader. Net als mijn vader ben ik tuinman.

Even voorstellen! Nr. 10

Goedemiddag allen. Mijn naam is Willem Bierenbroodspot, in 1906 in Amsterdam geboren en zoon van een meubelmaker. Daar woon ik mijn hele jeugd, maar voor de marine moet men in Den Helder zijn. Terwijl ik in Indië gestationeerd ben, promoveer ik tot luitenant-ter-zee eerste klasse. Hier werk ik samen met C. de Wolff en leer zodoende zijn zusje Ida kennen. Wij trouwen in Soerabaja en krijgen een dochter.

DePetrus/Vughts Museum gaat weer verder open

Vanaf maandag 7 juni is het Vughts Museum in DePetrus weer open. Wel gelden er nog een aantal beperkingen vanwege corona en zal DePetrus op de zondagen nog gesloten zijn. Toch zijn wij blij dat we u weer welkom kunnen heten. De openingstijden zijn vooralsnog als volgt: Maandag tot en met vrijdag 09:00 – 18:00 uur Zaterdag 10:00 – 17:00 uur Zondag gesloten De nog geldende coronamaatregelen gelden voor de hele Petruskerk en leest u hier op de website van DePetrus.

Even voorstellen! Nr. 9

Mijn naam is Gerard Louis ‘Key’ Snell, geboren in 1917 in Koetatjané, Atjeh. Mijn Indische vader is de met de Militaire Willemsorde gedecoreerde kolonel Louis Antoine Snell, mijn moeder is de Joodse Estella Loopuit. Ik breng mijn jeugd in Atjeh en Den Haag door en nadat ik de HBS heb afgerond, begint mijn militaire carrière in het KNIL.

Even voorstellen! Nr. 8

Mijn naam is Nikolas Outmaijer en ik ben een in 1796 geboren Amsterdammer. Wegens de strijd tijdens de Belgische Opstand word ik met de Militaire Willemsorde onderscheiden, net als majoor Carel van Heel en tweede luitenant Johannes Coenraad Poulus. Zij zijn ook na hun pensioen Vughtenaar zijn geworden. Jeugdjaren Maar even terug naar Amsterdam. Ik kom uit een gezin met negen kinderen, helaas zijn in 1803 mijn ouders en drie zusjes al overleden. Mijn oudste zus trouwt, en mijn vijf broers en ik, pas zeven jaar oud, moeten naar het weeshuis. Het is in feite een springplank naar het leger