Kinderen

Wie is Pietertje?
Tijdens de renovatie van DePetrus werd boven in de nok van de kerk een grappig, leistenen poppetje ontdekt. Bij de bouw van de Petruskerk is dat poppetje naar alle waarschijnlijkheid door bouwvakkers gemaakt.  Het idee ontstond om Pietertje tot mascotte te maken voor de jeugdactiviteiten.

Pietertje

Pietertjespad buiten DePetrus
Het Pietertjespad is een speelse en leerzame erfgoedspeurtocht gemaakt door kinderen van groep 7 van OBS De Springplank, juf Vera en in samenwerking met het Vughts Museum, Sas Illustraties en DePetrus. Het project wordt ondersteund door PlazaCultura, Gemeente Vught en Erfgoed Brabant. De route van drie kilometer voert onder meer naar villa Leeuwenstein, de Zadelmakerij, het Gripshuis en de protestantse kerk ‘met het gat ertussen’. Het Pietertjespad is voor €3 te koop bij de gastenbalie van DePetrus.

Pietertjespad

Pietertjesspeurtocht binnen DePetrus
En er is een tweede Pietertjesspeurtocht, die zich helemaal binnen DePetrus afspeelt. Pietertje neemt de kinderen mee langs de vitrinekasten van het Vughts Museum. De kinderen beantwoorden vragen, zoeken voorwerpen en maken tekeningen. Zo maken zij kennis met cultureel erfgoed in hun eigen omgeving. Na afloop ontvangt iedereen een boekenlegger en een stempel van Pietertje. Bij deze speurtocht werkt het Vughts Museum onder andere samen met de bibliotheek Huis73 Vught. Verkrijgbaar aan de ontvangstbalie in DePetrus voor €2.

Schatten van Vught
Het museum biedt ook een schatkist aan: een kist met diverse objecten uit onze collectie, verpakt in een leuk spel. Deze kist kan door de school worden geleend, bijvoorbeeld als voorbereiding op een bezoek aan het museum.

Schatten van Vught is onderdeel van een compleet programma waar ook een echte schatkist bij hoort.