Lezingen en tentoonstellingen

Tentoonstellingen

Het Vughts Museum houdt jaarlijks enkele wisseltentoonstellingen op het voormalige priesterkoor en in de Creatieve Ruimte in DePetrus. De eerstvolgende wisseltentoonstelling wordt geopend in mei en gaat over Vaandels van Vughtse organisaties, verenigingen enz.

Film “Kampong Lunetten”

Op 1 april is de film “Kampong Lunetten” in DePetrus in première gegaan. Op 8 juni (20.00 uur) en 9 juni (14.00 uur en 20.00 uur) is de film te zien in theater De Speeldoos, Vlierstraat 6 in Vught. U kunt hiervoor kaarten reserveren via https://theaterdespeeldoos.nl/

Voor aankondigingen over verdere vertoning van deze film: hou deze website in de gaten.

Kwartaalkast 

Ook exposeert ieder kwartaal een Vughtse kunstenaar in de Kwartaalkast. Tot juli 2023 is de kast voor het duo Yolande Rommers & Ellen Valk.

Foto-expositie 

Een kleine expositie over de paardentram die ooit in Vught heeft gereden is momenteel te zien in een van de zijbeuken van DePetrus. Meer info lees je hier


Cursus Vughtologie

Twee keer per jaar organiseert het Vughts Museum in samenwerking met ABZ en Stichting Erfgoed Vught een “inburgeringscursus” voor nieuwkomers in Vught. Maar ook mensen die al wat langer of zelfs al heel lang in Vught wonen zijn hierbij welkom.  In drie avonden maken de cursisten kennis met de ontstaansgeschiedenis van Vught, de belangrijkste historische gebeurtenissen en de natuur in en rondom Vught. Informatie over de eerstvolgende cursus vindt u hier.


Lezingenreeks

In samenwerking met bibliotheek Huis73 Vught, ABZ, Stichting Erfgoed Vught en Vughts Museum wordt er jaarlijks een aantal lezingen georganiseerd over Vughtse historische thema’s. Informatie over data en inhoud vind je hier op de website van ABZ.


Vaste tentoonstelling

Het boekje ‘Vught in Highlights’ beschrijft de thema’s die te zien zijn in de vaste tentoonstelling in DePetrus. Deze thema’s zijn in de vorm van museumeilanden opgesteld.

 1. DePetrus, ontmoetingscentrum van Vught
 2. Vught met vele gezichten
 3. Onder de grond. Archeologische vondsten in Vught
 4. Vught en het water
 5. Vught in de middeleeuwen
 6. Vught tijdens het beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629
 7. De Bataafse-Franse tijd (1794-1814)
 8. Vught en de Tweede Wereldoorlog
 9. Het bestuur van Vught
 10. Cromvoirt
 11. Religies in Vught
 12. Drama’s in Vught

De folder “Het Vughts Museum in één oogopslag” is voor €1 verkrijgbaar bij de servicebalie bij de entree van DePetrus.