Kunstexpositie ‘Buitens in Beeld’ afgesloten, ondergrond verkocht!

Rick van Os snijdt tapijt ‘Buitens in Beeld’ voor verkoop

Zondag 30 juni was de laatste dag van de kunstexpositie ‘Buitens in Beeld’ van het Vughts Museum in DePetrus.

Een expositie die met hoorngeschal werd geopend op 8 mei. Naast een lezing op diezelfde avond over Landgoed Bleijendijk vonden er gedurende de looptijd van de expositie drie drukbezochte podiumgesprekken plaats onder leiding van Geert van den Brand. Daarbij waren Zionsburg, Spreeuwenbrug en Beukenhorst de landgoederen waarover werd verteld door eigenaren, bewoners, architecten en een heuse rentmeester.

Hoewel er geen precieze aantallen bekend zijn, is de tentoonstelling door heel veel mensen bezocht. Zij liepen over een wel heel bijzondere ondergrond, een vinyltapijt van 8 bij 6 meter met daarop een afdruk van een historische plattegrond van Vught. Daarop aangegeven een groot deel van de vele landgoederen, ‘buitens’, die de gemeente Vught rijk was en is.

En dát tapijt was op de slotdag voor iedereen te koop. In kavels dan wel te verstaan met de hoogste bieder als trotse nieuwe eigenaar. Rick van Os was de tapijtsnijder van dienst. Op professionele wijze sneed hij het tapijt in de door de bieder aangewezen omvang.  De verkoop verliep voorspoedig. Het tapijt is in 6 ongelijke kavels verkocht voor een totaalopbrengst van 1200 euro.  Dit is mooie duit in het zakje van het Vughts Museum dat daarmee weer nieuwe initiatieven kan ontplooien.