Zaterdag 15 juni: Podiumgesprek bij ‘Buitens in Beeld’ in DePetrus

Het Landgoed Beukenhorst

Tot en met 30 juni is in DePetrus de kunstexpositie ‘Buitens in Beeld’ te zien. In deze expositie wordt aandacht besteed aan veertien van de vele landgoederen die onze gemeente rijk is. Letterlijk tegen de achtergrond van deze expositie vinden er op drie achtereenvolgende zaterdagmiddagen podiumgesprekken plaats. Het derde en laatste podiumgesprek vindt plaats op zaterdag 15 juni en begint om 15.00 uur.

Gespreksleider Geert van den Brand gaat in gesprek over het imposante landgoed Beukenhorst. Aangelegd op voormalige Vughtse heidegronden is het afwisselend in bezit geweest van – en bewoond door – vooraanstaande families. Van 1983 tot 1987 resideerde wijlen Dries van Agt, destijds Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, er nog.

Beukenhorst is van algemeen belang vanwege het type landhuis. Het is in 1925 gebouwd in een voor die tijd relatief klassiek aandoend ontwerp. De huidige bewoonster (sinds 1989) is jonkvrouwe Marij van Rijckevorsel-van Asch van Wijck, weduwe van jonkheer Bib van Rijckevorsel. Haar zoon, jonkheer Bibian van Rijckevorsel, komt deze middag bij ons aan tafel. Tijdens dit podiumgesprek zal zeker besproken worden hoe dit landgoed zo goed mogelijk in stand kan worden gehouden.

De tentoonstelling Buitens in Beeld is samengesteld door de kunstcommissie van het Vughts Museum en is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van DePetrus, Heuvel 2 in Vught. Ook de podiumgesprekken zijn gratis toegankelijk.