Zaterdag 8 juni: Podiumgesprek bij ‘Buitens in Beeld’ in DePetrus

Het Buiten ‘Spreeuwenburg’

Tot en met 30 juni is in DePetrus de kunstexpositie ‘Buitens in Beeld’ te zien. In deze expositie wordt aandacht besteed aan veertien van de vele landgoederen die onze gemeente rijk is. Letterlijk tegen de achtergrond van deze expositie vinden er op drie achtereenvolgende zaterdagmiddagen podiumgesprekken plaats.

Het tweede podiumgesprek vindt plaats op zaterdag 8 juni en begint om 15.00 uur.

Verscholen in het centrum van Vught en op de resten van de fundamenten van Kasteel ‘Spreeuwenburg’ is daar een juweeltje van een nieuw Buiten gerealiseerd. De Bewoners Anne en Bart Hullegie hebben op die plek met respect voor het verleden  een huis gebouwd dat  geheel past in deze moderne tijd. Gespreksleider Geert van den Brand gaat in gesprek met Rodrigo Bandini Dos Santos, architect van het architectenbureau Mecanoo, over de vraag hoe hij tot dit ontwerp is gekomen.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de kunstcommissie van het Vughts Museum en is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van DePetrus, Heuvel 2 in Vught. Ook de podiumgesprekken zijn gratis toegankelijk.