Zaterdag 1 juni: Eerste podiumgesprek bij ‘Buitens in Beeld’ in DePetrus

De restauratie van Zionsburg

Tot en met 30 juni is in DePetrus de kunstexpositie ‘Buitens in Beeld’ te zien. In deze expositie wordt aandacht besteed aan veertien van de vele landgoederen die onze gemeente rijk is. Letterlijk tegen de achtergrond van deze expositie vinden er op drie achtereenvolgende zaterdagmiddagen podiumgesprekken plaats.

Het eerste podiumgesprek vindt plaats op zaterdag 1 juni en begint om 15.00 uur.

In dit gesprek wordt aandacht besteed aan de restauratie van Zionsburg dat in 2003 door een brand volledig in de as werd gelegd. Nu, 21 jaar later, nadert de voltooiing van de restauratie en is het imposante landhuis in oude luister hersteld.

Aan tafel komen Thomas Houwen, rentmeester bij Van Hoven & Oomen, en Dré van Dinther, directeur van bouwbedrijf van Dinther. Gespreksleider Geert van den Brand gaat met hen in gesprek over de fascinerende opdracht en uitdaging om Zionsburg in volle glorie te doen herrijzen. De Marggraff Stichting streeft een zo nauwkeurig mogelijke reconstructie na.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de kunstcommissie van het Vughts Museum en is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van DePetrus, Heuvel 2 in Vught. Ook de podiumgesprekken zijn gratis toegankelijk.