Op speurtocht in het verleden van Vught

Het kennismaken met de geschiedenis van Vught is ook voor kinderen leuk en leerzaam. Vooral als je dat kunt doen door het lopen van spannende speurtochten. De speurtochten zijn verkrijgbaar bij de balie van DePetrus en kosten 2 euro.

Steeds duikt in deze tochten ‘Pietertje’ op, het popje dat gevonden is tijdens de restauratie van DePetrus. Hij vormt de mascotte van het Vughts Museum en is het speurtochthulpje voor kinderen. Als de speurtocht klaar is en de kinderen langs de balie gaan om hun potlood terug te brengen, ontvangen zij nog een aardigheidje!

 Het ‘Pietertjespad’

Een speurtocht-wandeling door historisch Vught van ongeveer 3 km. De kinderen krijgen een getekende route mee waarbij Pietertje steeds de weg wijst. Door de tocht te lopen en de opdrachten te tekenen/maken worden de kinderen veel wijzer over ‘historisch Vught’. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar en voor volwassenen die meer over hun dorp willen weten.

Speuren in DePetrus

Er is een speurtocht voor kinderen onder de tien jaar en een voor oudere kinderen. Deze tochten leiden u en de kinderen door kerk, museum en het verleden van Vught.

Hier  vind je meer informatie over wat het Vughts Museum voor kinderen organiseert. Heb je als ouder, begeleider, leerkracht een specifieke vraag of wil je met een groep kinderen komen en graag begeleiding ontvangen mail dan naar info@vughtsmuseum.nl