Nieuwe bestemming kerkbanken bij Taleninstituut Regina Coeli

Nieuwe bestemming voor kerkbanken in gang Taleninstituut Regina Coeli

Het Vughts Museum gaat ‘ontzamelen’, want de depots raken vol en de opslag van grotere objecten bij Strang is niet ideaal en kost geld. Voor een aantal objecten dat nauwelijks of geen relatie heeft met Vught, Helvoirt of Cromvoirt of met Vughtenaren, zal een passende andere bestemming worden gezocht. Ook sommige grote voorwerpen die wel iets met Vught te maken hebben, maar waarvoor geen plaats is in de depots en in de expositie in DePetrus, kunnen voor ‘ontzamelen’ in aanmerking komen. Zo hebben we een nieuwe eigenaar gevonden voor drie eikenhouten kerkbanken met knielbankjes: het Taleninstituut Regina Coeli. De banken hebben namelijk in de kapel van het pensionaat Regina Coeli gestaan, die in 1997 is gesloopt. De particulier die de banken in 2012 aan het museum heeft geschonken, gaf toestemming voor vervreemding. De banken staan nu in een gang van het taleninstituut waar de tijdlijn van de geschiedenis Regina Coeli in beeld is gebracht. Haast geen betere bestemming denkbaar dus!