Marianne Briels in kwartaalkast Vughts Museum

Marianne Briels

Vier keer per jaar besteedt het Vughts Museum in DePetrus aandacht aan werk van Vughtse kunstenaars. Het werk mag een kwartaal worden geëxposeerd in de Kwartaalkast. In het tweede kwartaal van 2024  is de kast voor Marianne Briels.

Over Marianne Briels

 Marianne woont sinds 1976 in Vught en runde samen met haar echtgenoot een reclamebureau in de idyllische Buitenplaats ‘Couwenbergh’. Naast het ondernemen heeft zij altijd gewerkt in haar eigen atelier met verf, kwasten en houtskool. Met de verhuizing van het reclamebureau naar Amsterdam in 2019, besloot Marianne zich volledig te wijden aan haar passie: het schilderen en tekenen.

Inspiratie en specialisme

Marianne is gespecialiseerd in modellen en portretten in houtskool of olieverf. Deze kast geeft een uniek kijkje in haar atelier en onthult waar zij haar inspiratie vandaan haalt: haar eigen leven en de gebeurtenissen in de wereld die haar boeien.
Haar benadering is veelzijdig; ze werkt zowel met levende modellen als vanuit foto’s, krantenartikelen en indrukken opgedaan tijdens haar reizen.

Creatieve Processen en Recent Werk

Hier ziet u haar onderzoekend werk en werken in ontwikkeling. Ook een paar werken die onlangs zijn gemaakt, zoals het portret van de labrador Bo, dat een ereplaatsje heeft gekregen

Marianne is lid van kunstenaarscollectief “Toenk” waar zij sinds 1986 samenwerkt met 15 bevriende kunstenaars

De kwartaalkast is dagelijks te zien tijdens de openingstijden van DePetrus.