DOE MEE AAN DE UNIEKE CURSUS VUGHTOLOGIE

Leer, ontdek en ervaar hoe leuk uw woonplaats is

Hoe vindt u de weg in uw woonplaats? Welke voorzieningen zijn er in Vught, Helvoirt en Cromvoirt? Waar vindt u de mooiste natuur en de aantrekkelijkste bezienswaardigheden? En wat voor interessante geschiedenis heeft het dorp? In de speciale cursus Vughtologie maakt u op een bijzondere, leuke en prikkelende wijze kennis met uw mooie woonplaats. Iedereen kan meedoen en voor nieuwe inwoners is het gratis.

De cursus Vughtologie neemt u op lichtvoetige wijze mee door een van de beste woongemeenten van Nederland. We maken u wegwijs met leuke en praktische informatie, u maakt kennis met ons kleurrijke verleden en u leert veel over de schatten van onze natuur. Alles, wat u als nieuwkomer of trouwe ingezetene over onze gemeente wilt weten, komt aan bod.

De cursus

De cursus Vughtologie wordt twee keer per jaar gehouden in DePetrus. De komende cursus start in maart 2024 en ziet er als volgt uit:

  • Woensdag 13 maart 19.30 – 21.30 uur: Geert van den Brand en Angèle van de Water – Wegwijs in Vught
  • Woensdag 20 maart 19.30 – 21.30 uur: Henk Smeets – Vught in vroeger eeuwen
  • Woensdag 27 maart 19.30 – 21.30 uur: Frans Kapteijns – Natuur en milieu in Vught
Deelname

Nieuwkomers kunnen gratis deelnemen. Hieronder leest u hoe u zich aan kunt melden. Gebruik de tegoedbon in het gemeentelijk welkomstpakket, gratis op te halen in het gemeentekantoor aan de Secr. van Rooijstraat 1 in Vught.

Níet nieuw? Wél welkom

Ook andere inwoners zijn hartelijk welkom bij de cursus. Van hen wordt een bijdrage gevraagd van € 25,00. Dat is voor alle drie de avonden.

Meld u aan

U kunt zich aanmelden voor de cursus Vughtologie via www.abzvught.nl.  U vindt Vughtologie onder ‘cursussen’ en vervolgens ‘educatieve cursussen’ of klik hier.Wees er op tijd bij; de cursus is populair en het aantal plaatsen beperkt.

En verder..

Komend voorjaar komt DePetrus met twee andere activiteiten die uw kennis van Vught verder vergroten. Op 6 april is er een fietstocht langs mooie en interessante plekjes van Vught en op 13 april kunt u deelnemen aan een historische wandeling door het centrum. Aanvang is steeds 10:30 uur en beide activiteiten starten vanaf DePetrus. Het is maar dat u het weet.

De cursus Vughtologie is een co-productie van het Vughts Museum, ABZ, Bibliotheek Vught en Stichting Erfgoed Vught.