Lezing ‘Voorburg, van Krankzinnigen Gesticht tot Zorgpark’

Door: Rut Stokman

Woensdag  6 maart in DePetrus

In deze lezing wordt kort ingegaan op de geschiedenis van de van GGZ instelling Reinier van Arkel, in het bijzonder de dependance Voorburg in Vught. Waarom een ‘Krankzinnigen Gesticht’ op het landgoed Voorburg in Vught? Ooit was het een dorp in een dorp. Een verhaal over de ontwikkelingen door de jaren heen tot wat nu Zorgpark Voorburg is. Ook wordt aandacht besteed aan Voorburg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Rut Stokman werkt ruim vijftig jaar bij Reinier van Arkel en houdt zich als vrijwilliger bezig met de historie van Reinier van Arkel en Voorburg.

Voor aanmelding van deze lezing klik hier

Op (meestal) de eerste woensdagavond van de maand is er een interessante lezing in DePetrus. De lezingen zijn een co-productie van Bibliotheek Vught, het Vughts Museum, Stichting Erfgoed Vught en Stichting ABZ. Maandelijks komen zo culturele, historische of kunstzinnige onderwerpen aan bod die vaak een relatie hebben met Vught. De kosten bedragen €8,00 en zijn inclusief een kop koffie of thee.