Museum Regiment Wielrijders tijdelijk in poortgebouw Fort Isabella

Vrijwilligers verhuizen Museum Wielrijders naar poortgebouw Fort Isabella

Begin december kreeg de Stichting Fort Isabellakazerne, beheerder van de Collectie van het Regiment Wielrijders, van onze verhuurder te horen dat ons museum moest sluiten en verhuizen in verband met  een verbouwing ten behoeve van nieuwe huurders.
Nu, 2 weken later, hebben wij dankzij de enorme inspanning van onze vrijwilligers (zie foto) de collectie grotendeels verhuisd naar een nieuwe tijdelijke bestemming! Een deel van de collectie hebben we tijdelijk opgeslagen in een zeecontainer, in afwachting van betere tijden.
Vanaf januari gaan we in afgeslankte vorm verder. In het poortgebouw van Fort Isabella. In juli 2024 hopen wij te kunnen terugkeren naar een nieuwe behuizing. Die zal weliswaar beperkter zijn maar zal wel voldoen aan moderne eisen van isolatie, verwarming e.d. Maar vanaf dan wel tegen een stevige huur.

In de tussentijd blijven wij geopend op de zaterdagmiddagen en zijn we beschikbaar voor rondleidingen! Iedere bezoeker blijft onverminderd welkom voor een geweldig verhaal over het Fort Isabella, de Isabellakazerne en haar bewoners! Meer informatie over het Museum Wierijders  vind je hier