Marion Janssen-Quaadvliet in de Kwartaalkast in DePetrus

Vier keer per jaar besteedt het Vughts Museum in DePetrus aandacht aan werk van Vughtse kunstenaars. Het werk wordt gedurende één kwartaal  geëxposeerd in de Kwartaalkast. In het eerste kwartaal van 2024  is de kast voor de Marion Janssen – Quaadvliet

In de kwartaalkast exposeert Marion inktschilderijen en emblemen van Vught en ‘s-Hertogenbosch. Getekend en geschilderd met rietpen en penseel in Oost-Indische en meerdere kleuren inkt op doek of paneel.

Marion tekent en schildert al vanaf het moment dat ze een potlood vast kon houden.

Haar opleidingen zijn o.a. Lerarenopleiding Tekenen en 8 jaar Academie voor Schone Kunsten, afstudeerrichting portret en model en aansluitend de specialisatie Schilderkunst (olieverf). Zij schildert zowel portretten, stadsgezichten als (bloemachtige) abstracten en vrouwen (danseressen en geisha’s).Ook portretten in opdracht of met vrienden of familie op je lievelingsterras of voor je lievelingsgebouw. De laatste jaren heeft zij het schilderen uitgediept, o.a. door te tekenen met rietpen in Oost-Indische inkt en te schilderen in inkt en acryl- en olieverf. Zo komen zowel tekenen als schilderen aan bod.

Exposities

Exposities o.a. meerdere malen in het Theater aan de Parade, Oeteldonkse Gemintemuzejum (hebben ook een schilderij aangekocht voor hun vaste collectie, zie embleem Kerkstraat), Museum Zandvoort en Galerie KuBra in Rosmalen. Van haar Vughtse, Bossche en Oeteldonkse schilderijen zijn er ook mondkapjes en emblemen te koop, ook te zien in de kwartaalkast. Deze mondkapjes zijn in de media gedragen door Minister President Mark Rutte en Burgemeester Jack Mikkers van ‘s-Hertogenbosch.

Al vele jaren geeft Marion teken- en schilderles aan kinderen en momenteel exposeren zij samen in de etalage van Vughterstraat 160-162 in ‘s-Hertogenbosch.

Meer info op haar website www.marionquaadvliet.nl Marion Janssen-Quaadvliet is geboren in ‘s-Hertogenbisch en ze woont in Vught.