Vughtse Programmeer Club verrast Vughts Museum

Fotobox van Monique van Woesik

Op zondag 26 november werd voor de vijfde keer Vught Digitaal gehouden. In DePetrus waren heel veel activiteiten en presentaties te zien van organisaties en individuele deelnemers met een enorme variëteit aan creatieve digitale hoogstandjes.

Onder hen de Vughts Programmeer Club (VPC) die zich de afgelopen periode bezig heeft gehouden met de vraag hoe elementen van het Vughts Museum met digitale technieken versterkt zouden kunnen worden. Dat heeft geleid tot een drietal verrassende projecten die tijdens Vught Digitaal werden gepresenteerd aan vertegenwoordigers van het Vughts Museum.

Wat maakte de Vughtse Programmeer Club voor het Vughts Museum?
  • Een fotobox door Monique van Woesik
    Dit is een project van waarbij de bezoekers een foto van zichtzelf maken en vervolgens één van de kostuums uit de collectie van het museum kunnen kiezen waarin het gefotografeerde hoofd wordt gemonteerd. De bezoekers kunnen hun foto direct downloaden via een QR-code.
  • Twee interactieve panorama’s door Patty Kalmeijer
    In dit project wordt ook gebruik gemaakt van QR-codes. Deze zijn geplaatst bij de opstelling van de praktijk van Dokter Hillen en de zadelmakerij in het oude ambachtenstraatje in DePetrus. Door de QR-code te volgen komt de bezoeker uit op een interactieve uitleg (met o.a. video en podcast) over deze opstellingen in het museum.
  • Een carrousel met rolodex door Chris Dorna
    Een carrousel met daarin 15 verschillende objecten uit het Vughts Museum en vondsten van het archeologieweekend (7-8 oktober) dat werd georganiseerd door de Stichting Erfgoed Vught. Met een joystick kan de bezoeker de carroussel laten draaien en een object selecteren. Op een rolodex verschijnt automatisch een kaart met informatie over het object.

Voor het Vughts Museum zullen de presentaties aanleiding zijn om goed na te denken over de vraag op welke manier digitale technieken bij kunnen dragen aan de presentatie en uitstraling van het Vughts Museum.

Vughtse Programmeer Club: Hartelijk Dank !!!

Uitleg over interactieve panorama’s door Patty Kalmeijer aan Stijn Molenkamp van het Vughts Museum

vlnr. Monique van Woesik (VPC), Patty Kalmeijer (VPC), Fred de Man (VM), Stijn Molenkamp (VM), Chris Dorna (VPC) demonstreert zijn caroussel met rolodex