Kinderen OBS De Koningslinde speuren naar sporen uit het Vughts verleden

Op 13 en 14 november bezochten maar liefst 160 kinderen van de groepen 3 en 4 van De Koningslinde het Vughts Museum in DePetrus. Zij werden begeleid door leerkrachten, ouders en leden van de werkgroep jeugd van het Vughts Museum.

Voor de leerlingen was een speciale speurtocht uitgezet langs de vitrines van het Vughts Museum. Zij gingen op zoek naar sporen uit het verleden. Zo ontdekten de kinderen dat de Lambertustoren al eeuwenlang in Vught staat, zij liepen door het oude ambachtenstraatje in DePetrus en leerden dat scherven uit de grond veel vertellen over hoe mensen vroeger leefden in Vught. En nog veel meer ……..

Wil jij of jouw school ook een keer een bezoek brengen aan het Vughts Museum mail dan naar info@vughtsmuseum.nl en we nemen snel contact op.

Remonne Sars van de werkgroep jeugd maakte de foto’s bij dit artikel.