Podcast ‘Adres Bekend’

Huize Bergen

Aflevering 2: Charlotte van Beuningen

In aflevering 2 van de podcastserie ‘Adres Bekend’ wandelen Joyce Tritschler en Ans de Man naar Landgoed Huize Bergen aan de Glorieuxlaan waar ooit Charlotte van Beuningen heeft gewoond. Zij is bij veel Vughtenaren vooral bekend door de bouw van de witte huizen met de groene daken in de toenmalige Piekenhoek. Ze staan er nog steeds en maken onderdeel uit van de huidige woonstichting Charlotte van Beuningen. In de podcast komen de belangrijkste historische feiten uit haar leven en dat van haar man Willem naar voren, aangevuld met verhalen van hun kleinzoon Charles van Beuningen.

De geluidsopnames klinken soms een beetje hol en krakerig omdat de gesprekken zijn opgenomen op de zolder van Huize Bergen waar Charles van Beuningen als klein jongetje sliep als hij bij zijn grootouders logeerde. De podcast beluister je hier.


‘Adres bekend’, is een historische podcast over bijzondere mensen uit Cromvoirt, Helvoirt of Vught. Wij, Joyce Tritschler en Ans de Man, wandelen naar verschillende adressen in Vught en vertellen over de mensen die hier woonden of geleefd hebben. Zij hebben iets of heel veel voor de gemeente Vught betekend of verdienen het om op de één of andere manier in het licht gezet te worden.
Adres Bekend is een coproductie van Novo3, Stichting Erfgoed Vught en het Vughts Museum. Technische ondersteuning Leo van Hees.