1 november: Lezing ‘de nonnen van Vught’

Klooster en Pensionaat Regina Coeli (foto BHIC)

Door Huub Dekkers

woensdag 1 november 2023 in DePetrus

Op woensdag 1 november om 19:30 uur geeft Huub Dekkers, algemeen directeur van Regina Coeli, een lezing in DePetrus over ‘De Nonnen van Vught’. In deze lezing blikt hij terug op 60 jaar ‘Nonnen van Vught, maar schetst ook een beeld van de toekomst. Hoe bereidt Regina Coeli zich voor op een wereld waarin technologie een steeds belangrijkere rol speelt?

De afgelopen zes decennia hebben tienduizenden mensen een vreemde taal geleerd bij ‘de Nonnen van Vught’. De omgang met verschillende talen en culturen was voor de zusters van de internationale onderwijscongregatie vanzelfsprekend.
Zij zetten zich met deze overtuiging in om mensen te helpen bij het leren van een taal. Al snel ging het verhaal rond dat je voor het leren van een taal bij ‘de Nonnen van Vught’ moet zijn.

De lezing is een co-productie van ABZ, Huis73, Vughts Museum en Stichting Erfgoed Vught en vindt plaats in Ontmoetingscentrum DePetrus. Aanvang is 19:30 uur. Je kunt je voor deze lezing aanmelden via www.abzvught.nl. De entreekosten zijn €8,00 per persoon, inclusief een kop koffie of thee.

Voor inschrijving via ABZ klik hier

Wist u dat de Vughtse boeken uit de bibliotheek en het museum samengebracht zijn tot één collectie, zodat ze nu door iedereen te leen zijn. Op die manier stellen we het Vughts erfgoed voor meer mensen beschikbaar.