Leerlingen Misha de Vries school bezochten Kunsttenttoonstelling in DePetrus

Wanneer is kunst kunst? Wie maakt dat eigenlijk  uit? En als je het zelf kunt natekenen is het dan wel kunst? Mooie, slimme  vragen die opkwamen tijdens de workshop – op maandag 9 oktober-  die Saskia van Oversteeg gaf aan een groep kinderen van de Mischa de Vries school uit Vught.

Abstract, figuratief, realistisch

Deze workshop werd georganiseerd door de Werkgroep Jeugd van het Vughts Museum. Saskia liet de kinderen goed kijken naar de werken van de jubileumtentoonstelling en maakte ze attent op diverse ‘stijlen’ van kunst maken. Het ging daarbij om abstract, figuratief of realistisch. Al die stijlen zijn te herkennen in de werken van de  jubileumtentoonstelling.
De kinderen moesten zelf ook nog aan de slag. Ze mochten zelf een abstract kunstwerk maken. Ze kozen daarbij eerst een werk dat ze of heel mooi of lelijk vonden. Dat werk was vervolgens uitgangspunt voor een eigen ‘abstracte productie’. Dat was een pittige maar leuke opdracht waarbij de kinderen loskwamen van het hele concrete en ontdekten dat je dan toch een heel mooi kunstwerk kunt maken.

Ook zelf ‘kunst beschouwen met kinderen”?  

De jubileumtentoonstelling duurt nog tot en met 29 oktober. Bij de balie van DePetrus kun je vragen naar de speciale lesbrief die voor deze tentoonstelling is gemaakt. De toegang is gratis.