Podiumgesprek met Van Koningsbruggen in DePetrus

Follow Your Art

 Op zaterdagmiddag 30 september gaat Geert van den Brand om 15.00 uur in gesprek met Ineke van Koningsbruggen. Dit gebeurt letterlijk tussen de kunstwerken van de jubileumtentoonstelling ’50 jaar Kunst Vughts Museum’ in DePetrus, Heuvel 2 in Vught. Dit gesprek is het vierde in een reeks van zes podiumgesprekken op achtereenvolgende zaterdagmiddagen. De jubileumtentoonstelling is nog te zien tot en met 29 oktober 2023. De toegang is gratis.

 VAN KONINGSBRUGGEN (HARMELEN 1943)

Ineke volgde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg de opleiding tekenen en schilderen. Ze gaf jarenlang les op diverse scholen. Daarnaast is ze altijd blijven tekenen en schilderen. Vanaf 1984 exposeert ze haar werk in talloze galeries in binnen en buitenland. Stap voor stap komt Ineke via vrij realistische tekeningen, die ze buiten maakt van landschappen o.a. in Frankrijk en Toscane, in haar atelier tot grote schilderijen in olieverf. Deze soms enorm grote schilderijen ogen abstract, maar vormen in wezen een kernachtige samenvatting van haar ervaring van bepaalde landschappen. Haar schilderijen zijn krachtig gevormd door vele lagen olieverf.

In 2009 -2010 heeft zij samen met Marianne van Schaijk geëxposeerd bij het Vughts Museum.