50 jaar kunst Vughts Museum: Kijken met kinderen

Blauwe Parkiet van Flip Rutten

De jubileumtentoonstelling ’50 jaar Kunst Vughts Museum’ – te zien in DePetrus tot eind oktober- is ook voor kinderen een mooie tentoonstelling. Maar hoe kijk je daar met kinderen naar? Waar maak je ze attent op?

Het Vughts Museum heeft daar over nagedacht. Zij vindt het belangrijk dat ook kinderen kunnen genieten van (Vughtse) kunst.

Pietertje als gids

Daarom heeft ze een speciale Lesbrief laten maken door Saskia van Oversteeg, illustratrice en docent. Door deze lesbrief ontdekken kinderen  ( samen met hun begeleider(s)) meer aan de kunst die ze zien en leren ze zelfs iets over kunst.  Pietertje, de mascotte van het Vughts Museum, treedt in de lesbrief op als gids. Samen met hem zetten de kinderen stapjes op de weg naar ‘kunstbeschouwing’.

Ouder(s) en kinderen zijn van harte uitgenodigd om samen met hun kinderen de lesbrief te gebruiken. Aan de balie van de Petrus kunt u een print van deze lesbrief ophalen.
Ook voor scholen is deze tentoonstelling met lesbrief een uitstekende gelegenheid om op een aantrekkelijke en toegankelijke manier aan kunstonderwijs aandacht te besteden.

En dat met kunst uit de eigen omgeving!

Als u met uw groep de tentoonstelling wil bezoeken, laat dat dan even weten. Mail naar info@vughtsmuseum.nl en geef aan wanneer u wilt komen met uw groep.