Podiumgesprek met Flip Rutten in DePetrus

Follow Your Art

Blauwe Parkiet door Flip Rutten

Op zaterdagmiddag 9 september gaan Ben van Os en Ineke van Koningsbruggen in gesprek met Flip Rutten. Dit gebeurt letterlijk tussen de kunstwerken van de jubileumtentoonstelling ’50 jaar Kunst Vughts Museum’ in DePetrus.

Over FLIP RUTTEN (Vught 1942)

Flip Rutten

Van 1959 tot 1965 volgt Flip de opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Op dezelfde academie zal hij daarna 35 jaar werkzaam zijn als docent beeldende kunst. Hij maakt kleurrijke aquarellen. Stillevens en interieurs waar weelderige vormen in intense kleuren weergegeven zijn. Flip Rutten vindt zijn onderwerpen in de ‘schoonheid van alledaagse dingen’. Zoals schilderkwasten, raamkozijnen, bladeren en bloemen. Zijn credo is dan ook ‘men hoeft geen verre reizen te maken, houd alleen je ogen goed open’. Zijn beeldend werk is op diverse tentoonstellingen te bezichtigen. Rutten exposeerde in 1998 -1999 bij het Vughts Museum.

Dit podiumgesprek is de eerste in een reeks van 6 gesprekken met kunstenaars op achtereenvolgende zaterdagmiddagen in DePetrus.

U wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn op zaterdagmiddag 9 september van 15.00 uur tot ongeveer 16.00 uur in DePetrus. De toegang is gratis.

De jubileumtentoonstelling is nog te zien tot en met 29 oktober 2023.