Gevonden! Tekeningen van de oude dokter Landmanschool in Helvoirt

Oude dr. Landmanschool Helvoirt

Dit artikel verscheen ook in ’t Pomphuiske van mei 2023 en nemen we graag over in dit MuseumNieuws

De tentoonstelling ‘Verdwenen scholen’ in de Petrus is weer voorbij. Er zijn veel foto’s verzameld. Deze waren ook tijdens de lezing in het HelvoirThuis te zien. Foto’s van gebouwen, tekeningen ervan, foto’s van groepen personeel en kinderen. Lang niet al die foto’s konden gebruikt worden.

Wat we nergens konden vinden waren foto’s of tekeningen van de oude Dr. Landmanschool toen die nog maar één verdieping had. Dus van vóór 1955.

En dan zit je op Facebook te kijken, want je bent ‘vriend’ van Heemcentrum de Kleine Meijerij en zie je ineens foto’s van tekeningen waarnaar we gezocht hadden. Maar toen helaas niet konden vinden.
Via BHIC kwamen we ook nog wat bouwschetsen uit 1953 tegen. Jammer genoeg zijn die te vaag om hier af te drukken. We blijven zoeken naar het bestek waarin ongetwijfeld die spectaculaire werkwijze van de plaatsing van de opbouw staat beschreven.
Gelukkig hebben we dus bijgaande afbeeldingen nog. We mogen ze met toestemming van het Heemcentrum plaatsen. Er zullen er vandaag of morgen vast weer meer boven water komen.

Daarom ook de vraag: heeft iemand nog foto’s of tekeningen liggen van de oude dr. Landmanschool met één verdieping dan zouden we dat graag weten. We nemen die graag op in onze verzameling.

Wij zijn wel makkelijk te vinden 😊:
Jan van Balkom (communicatie@janvanbalkom.nl) of Antoon van de Ven (antoonvandeven2018@outlook.nl)

Oude dr. Landmanschool Helvoirt