Pietertjes verjaardag!

Woensdag 5 april was het groot feest voor de jeugd in DePetrus. Het is namelijk vijf jaar geleden dat Pietertje is ontdekt in de hoge gewelven van DePetrus en mascotte werd voor leuke activiteiten voor de jeugd. Pietertje kennen wij inmiddels van het Pietertjespad, waarmee hij vele jonge Vughtenaren door het dorp voert. En er komen nog meer routes!

Elf enthousiaste kinderen vierden samen met het Vughts Museum en de bibliotheek zijn vijfde verjaardag. Met een luid ‘ Lang zal hij leven’, ondersteund door uitgereikte instrumenten, werd het grappige mannetje gefeliciteerd en zijn levensverhaal verteld.

Op de gezellige banken luisterden ze vervolgens naar het mooie verhaal, verteld door Renny van de bibliotheek, dat Pietertje samen met talloze beroemde dieren uit de kinderboeken, op zoek ging naar het pasgeboren geitje. Pas na de laatste afbeelding van het verhaal in plaatjes werd het geitje in de stal gevonden en toegezongen. Natuurlijk was er ook limonade en (gezond) snoep op de verjaardag en de feestvierders konden zich naar hartenlust uitvieren op het maken van een feestkroon om de middag extra glans te geven. De echte kroon op de middag was het op de foto gaan met Pietertje!