Vier samen met Pietertje de verjaardagen van DePetrus en het Vughts Museum!

Feestelijke uitnodiging

In 2023 bestaat DePetrus 5 jaar en het Vughts Museum 50 jaar! Vanwege dit dubbele jubileum wordt de verjaardag van ‘Pietertje’ gevierd op woensdag 5 april. Pietertje is de mascotte van het museum. Met Pietertje maken jonge kinderen kennis met DePetrus, het Vughts Museum en met de omgeving.

Wie is Pietertje ?

Pietertje is een leistenen poppetje dat ooit boven in de gewelven van DePetrus tegen een balk is getimmerd. Tijdens de restauratiewerken die in 2011 en 2012 zijn uitgevoerd werd Pietertje daar gevonden.

Het verjaardagsfeestje

De verjaardag van Pietertje wordt georganiseerd door de werkgroep jeugd van het museum, in samenwerking met de bibliotheek Huis73 en illustrator Saskia van Oversteeg.

Kinderen van vijf (en als je bijna vijf jaar bent of  zes en zeven jaar mag je ook komen, hoor) zijn van harte uitgenodigd om, samen met een ouder/begeleider, op vijf april op het verjaardagsfeestje van Pietertje te komen. Het feestje start om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Wat gaan we doen?

Om 15.00 uur gaan we eerst proosten op en zingen voor Pietertje. Pietertje heeft een verhalenverteller uitgenodigd die een bijzonder feestelijk verhaal vertelt. Vervolgens zijn er nog leuke knutselactiviteiten. Ook kun je samen met Pietertje op de foto. En tot slot is er nog een verassing…

Kom je ook?

Hoewel het gratis is, is het belangrijk om voor iedere persoon die aanwezig zal zijn een ticket te reserveren. Voor die tickets klik hier

Pietertje mag meer dan 20 kinderen vragen, dus dat wordt een gezellige boel!