Kijktip! ‘Sporen van de Oorlog’

Vrijdag 31 maart om 22.20 uur bij MAX op NPO 2

 In Sporen van de Oorlog van Omroep Max gaan kleinkinderen van oorlogsslachtoffers op zoek naar antwoorden op vragen over het oorlogsverleden van hun grootouders.

In aflevering 2 – Moffenmeid – volgen wij de zoektocht van Michael Schuling naar zijn biologische grootvader Günter Kneisler, een Duitse SS-officier, die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in Vught een kortstondig contact heeft met Michael’s grootmoeder.

De speurtocht van Michael is een bizarre speurtocht langs veel archieven en locaties die hem veel kennis en begrip oplevert waardoor hij zijn vader en zijn grootmoeder beter is gaan begrijpen. Zoals gezegd, spelen Vught en de Frederik Hendrikkazerne hierin een belangrijke rol met verrassende wendingen. Reden genoeg om naar deze uitzending te kijken!