Gratis rondleidingen Fort Isabella en entree Wielrijdersmuseum

Op 1 en 2 april tijdens Museumweekend 2023.

Beleef 400 jaar geschiedenis. tijdens Museumweekend 2023! Op Fort Isabella kun je beide dagen gratis met rondleidingen mee wandelen over het Isabella-terrein en bovendien het museum bezoeken. Het Museumweekend op Fort Isabella wordt georganiseerd door de Stichting Fort Isabellakazerne.

Fort Isabella verdedigt vanaf de 17e eeuw de stad ‘s-Hertogenbosch tegen de Hollanders en biedt later bescherming tegen oprukkende Fransen en opstandige Belgen. Een gids van de stichting vertelt tijdens de rondleiding natuurlijk ook over de rol van het fort tijdens het beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629.

In de 20e eeuw wordt het oude fort omgevormd tot de Isabellakazerne. Daar was van 1922 tot mei 1940 het roemruchte Regiment Wielrijders gelegerd – soldaten op de fiets – dat dapper weerstand bood tegen de Duitse invallers, maar tegen een hoge prijs. Tijdens de rondleiding hoort u hun verhaal. In het museum vertellen vrijwilligers van de stichting méér over de wielrijders en zijn ook originele attributen, maquettes en films te zien.

Praktische info en aanmelden
Het museum is beide dagen geopend van 14.00 tot 16.30 uur. Om 14.00 uur en 15.30 uur starten vanaf het museum rondleidingen. Een rondleiding duurt ongeveer een uur en eindigt ook weer bij het museum. Adres: Reutsedijk 7 te Vught (gebouw 17). U dient zich voor een rondleiding liefst vooraf via e-mail aan te melden: stichting@fortisabellakazerne.nl