‘Petje af’ bij Vughts Museum in DePetrus

Op zondag 12 maart ontving de werkgroep Jeugd van het Vughts Museum 7 kinderen die deelnemen aan het programma ‘Petje af’ in Vught.

Over Petje af

Bij weekendschool ‘Petje af’ ontdekken kinderen van 10 tot en met 14 jaar de wereld. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat ieder kind talent heeft en dat de plek waar de wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mag bepalen.

Wil je meer weten over ‘Petje af’ Vught klik dan hier

Het bezoek aan DePetrus

De werkgroep Jeugd schreef er de volgende impressie over: nieuwsgierig als zij waren luisterden de kinderen aandachtig naar wat er werd verteld. We vertelden over onze mascotte Pietertje die jaren geleden bij restauratiewerken hoog in de gewelven van DePetrus werd gevonden. Ook vertelden we over archeologische vondsten in Vught waarna de kinderen enthousiast aan de slag gingen met het puzzelen en plakken van scherven. Na een glaasje limonade hadden ze even tijd langs enkele vitrines te gaan. Het bleek dat ze goed geluisterd hadden naar de verhalen die we hadden verteld.

Verrassend slot

Tegen de tijd dat de kinderen opgehaald werden door hun ouders kregen zij nog iets lekkers en wensten wij hun een verdere fijne zondag toe. Maar tot onze grote verrassing hadden de kinderen ook voor ons een leuke verrassing in petto !: Een jongen stond op en bedankte ons voor alle leuke dingen die ze gehoord en gedaan hadden. De kinderen gaven ons een grote pot met chocolaatjes met zelfgeschreven bedankbriefjes erin. Die zie je op de foto bij dit artikel met de bedankjes van de begeleiders rechtsonder. De overige bedankjes van de kinderen zelf.  We waren erg verrast door deze ontzettend leuke attentie.