Jong en oud naar de tentoonstelling ‘Verdwenen Scholen’

Weten uw kinderen hoe het vroeger was op school en weten opa’s, oma’s en ouders hoe het er vandaag de dag aan toe gaat op scholen?
De tentoonstelling ‘Verdwenen scholen’ in Vught geeft goed weer welke scholen zijn ontstaan in Vught en hoe het er aan toe ging.  Foto’s, een film en oude lesmaterialen maken het gesprek los over het onderwijs in Vught, Helvoirt en Cromvoirt in verleden, heden en toekomst.

Strik in het haar

De tentoonstelling ‘Verdwenen Scholen’ in de Petrus maakt zichtbaar hoe het vroeger was op school en wat er allemaal veranderd is. Kinderen kunnen zien op welke school hun  (groot)ouders gezeten hebben en misschien staan ze wel op een van de vele foto’s van de verdwenen scholen?
En had je oma ook zo’n mooie strik in het haar, net zoals de meisjes op de film van 60 jaar geleden en had je opa ook zo’n korte broek? En hoe maakten zij hun schoolopdrachten, met een Chromebook of hadden ze die toen nog niet…

Werkblad voor kinderen en (groot)ouders

Kinderen (vanaf groep 4) die samen met (groot)ouder(s) naar de tentoonstelling ‘Verdwenen Scholen’ gaan vinden vast de antwoorden op al deze vragen. En er is meer te ontdekken: bv hoe kinderen vroeger leerden lezen en rekenen en hoe braaf ze moesten zijn.
Om kinderen en (groot)ouder(s) te helpen kunnen ze vooraan bij de balie in DePetrus naar een werkblad vragen.
Op dit werkblad staan vragen die ze samen kunnen beantwoorden, als ze goed kijken en overleggen met elkaar. Het werkblad kan na bezoek worden ingeleverd. Dan ontvang je nog een aardigheidje.

Opa/oma of vader/moeder vragen wij vriendelijk om een bijdrage, want het Vughts Museum wil in de toekomst nog meer tentoonstellingen maken over het leven vroeger, nu en in de toekomst in Vught!

Tot ziens in het Vughts Museum!
Werkgroep Jeugd Vughts Museum