Opening expo Verdwenen Scholen Vught, Helvoirt en Cromvoirt

Schoolhuis Cromvoirt *(nu Battle Axe)

Op zondag 15 januari 2023 opent het Vughts Museum voor genodigden en de Vrienden van het Vughts Museum de tentoonstelling “Verdwenen Scholen” in DePetrus. De tentoonstelling zal gaan over de basisscholen in de gemeente Vught tussen 1900 en heden. Het is ook de tijd waarin bestaande scholen in Cromvoirt, Helvoirt en Vught worden gesticht of voortgezet, maar ook waarin scholen verdwijnen of fuseren met andere scholen in deze plaatsen. Soms krijgen ze daarbij een andere naam, worden schoolgebouwen gesloopt of krijgen ze een andere bestemming.

Ook benieuwd naar je oude school of wil je een geliefde leraar of misschien wel klasgenootjes op foto’s terugzien? Je bent van harte welkom de tentoonstelling van maandag 16 januari tot en met zondag 12 maart in DePetrus te bekijken. Tot dan!