Vughtse oorlogsverhalen gezocht!

Voor een nieuw onderzoek is de werkgroep Tweede Wereldoorlog van de Stichting Erfgoed Vught op zoek naar persoonlijke verhalen en ervaringen tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog, d.w.z. mei-juli 1940. Wie heeft nog materiaal zoals dagboeken, brieven, foto’s of ander materiaal? De onderzoekers zijn bij voorbeeld ge├»nteresseerd naar ervaringen van mannen die dienst hebben gedaan in het Nederlandse leger voor en tijdens de Meidagen of ervaringen van burgers met de militaire eenheden die in Vught waren voor de oorlog uitbrak. Ook verhalen omtrent de Duitse inval in de gemeente Vught, ervaringen met Duitse militairen in het dagelijks leven of het inkwartieren van Duitse militairen bij mensen thuis zijn meer welkom.

Kunt u ons helpen? Mail dan naar info@vughtsmuseum.nl.