Vughts Museum heeft een zeepkist in Vughtse kleuren

Voorzitter Saskia Heijboer in de zeepkist. Enkele leden van de werkgroep Vormgeving kijken toe.

Op dinsdagavond 21 september werd bij het Vughts Museum in DePetrus een zeepkist annex spreekgestoelte in gebruik genomen. Sinds enige tijd werken de vele vrijwilligers van het Vughts Museum samen met een klein bestuur in een structuur waarbinnen werkgroepen een belangrijke rol spelen. Enkele keren per jaar komen die werkgroepen bij elkaar in zogenaamde zeepkistensessies. Tijdens die bijeenkomsten vertellen de werkgroepen aan elkaar waar ze mee bezig zijn, wat ze nodig hebben van andere werkgroepen of van het bestuur en worden leuke voorvallen gememoreerd. Deze bijeenkomsten zijn tevens bedoeld om de onderlinge band tijdens een informele nazit te verstevigen.

Tijdens de allereerste zeepkistensessie in maart van dit jaar klonk er enige teleurstelling over het feit dat er geen zeepkist te bekennen viel. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. De werkgroep vormgeving maakte een creatief ontwerp en  stak de handen uit de mouwen. Op 21 september werd de mutifunctionele “kist” met groot enthousiasme door de sprekers van de avond in gebruik genomen

Martien Hol (Gespreksleider/Bestuurslid)

Tineke Beekman (Werkgroep Jeugd)

Will Vughts (werkgroep Vormgeving)