Expositie ‘Magnolia grandiflora’ in het Vughts Museum, DePetrus

Op zondag 4 september wordt de expositie ‘Magnolia grandiflora’ geopend in DePetrus in Vught. Tussen 1959 en 2011 was namelijk de opleiding tot ‘Meesterbinder voor plantaardige vormgeving’ in Vught gevestigd. Aanvankelijk aan de Vliertstraat en vanaf 1988 in de voormalige Huishoudschool aan de Irenelaan.

Reeds op donderdag 1 september werken 18 oud-leerlingen onder leiding van de oud-docenten Guido Muskens en Coby Otterdijk aan 18 kunstwerken van zuiver plantaardig materiaal. Dit dynamisch creatieve proces is die dag live te volgen in de expositieruimte in DePetrus. Op 4 september volgt de officiële opening.

Deze expositie wordt georganiseerd door de Kunst Commissie van het Vughts Museum en is te bezoeken tot en met 30 oktober 2022 tijdens de openingstijden van DePetrus.

De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld. Bij de expositie wordt een brochure uitgegeven met daarin de namen van de deelnemers en nadere bijzonderheden.

Op woensdagavond 14 september vindt in DePetrus in het kader van deze expositie een lezing plaats onder de titel ’50 jaar Meesterbinderopleiding in Vught’. Voor meer info, aanmelden en betalen klik hier