In de kwartaalkast: Sandra Jacobs

Vier keer per jaar besteedt het Vughts Museum aandacht aan werk van een Vughtse kunstenaar. Zijn of haar werk mag een kwartaal in de kast. In het derde kwartaal van 2022 is de kast voor Sandra Jacobs.

Sandra Jacobs is geboren in Maastricht. Tijdens haar jeugd bracht ze een groot deel van haar tijd door met tekenen en creëren.  In de jaren 80 studeerde ze schilderen en grafiek aan de kunstacademie, om vervolgens de tweejarige postacademie Jan van Eck Academie te doorlopen, beide in Maastricht.

Parijs

Meteen na haar opleiding werd Parijs voor 2,5 jaar haar woon- en werkplaats. Schilderijen werden hier via een galerie verkocht. Daarnaast zocht ze aansluiting met verschillende ontwerpstudio’s die voor de mode dessins ontwikkelden. Al snel werden haar dessins verkocht aan modehuizen zoals Christian Lacroix, Yves Sain Laurain, Armani en vele andere.

Fort Isabella Vught

Terug in Nederland in de jaren 90 startte ze haar eigen ontwerpstudio in Vught. Naast de mode is nu de interieur en Home een belangrijke afzetmarkt.

Ze heeft een ontwerpstudio gevestigd op Fort Isabella in Vught. Hier worden handgeschilderde dessins ontworpen en verder ontwikkeld voor de interieur en mode-industrie.

De ontwerpen worden gebruikt voor bedlinnen, behang, gordijnen, kussens, posters, shawls, modestoffen, kaarten, tafellakens, servetten, bakpakken, boeken etc.

Elk jaar wordt deelgenomen aan vakbeurzen in Frankfurt, Parijs, New York. Hierdoor werkt ze voor internationale bedrijven als IKEA, Wallmart, Kohl’s, IHR, TJX,, Jab. Ze werkt met verschillende freelancers om de collectie aan te vullen.

Haar stijl kan omschreven worden als eigentijds, vernieuwend met ’n poëtische context.

Meer weten? Ga dan naar www.sandrajacobs.nl