Beklimming Lambertustoren en lezingen

Zaterdag 23 juli 2022 is het op de dag af 350 jaar geleden dat Lodewijk XIV de St. Lambertustoren in Vught beklom. Hij wilde vanaf daar de verdedigingswerken van ’s-Hertogenbosch observeren, maar moest concluderen dat hij de stad niet kon innemen. Het Vughts Museum en de Alliantie Zuiderwaterlinie nodigen je 350 jaar na dato uit op de plek waar dit sleutelmoment in de geschiedenis zich afspeelde. Historicus Jos Cuijpers verzorgt in het Vughts Museum korte lezingen over het Rampjaar 1672 en de benarde situatie die dit voor Vught en ’s-Hertogenbosch opleverde. Daarna kun je net als Lodewijk XIV de St. Lambertustoren beklimmen en zien wat de Zonnekoning zag. Voor de kinderen zal er een verrassing zijn.

Inschrijven kan hier: https://www.zuiderwaterlinie.nl/rampjaarherdenking-1672/treed-in-de-voetsporen-van-zonnekoning-lodewijk-xiv