Van PetrusBode naar MuseumNieuws

Met de  vijftigste nieuwsbrief van het Vughts Museum verandert de vertrouwde naam PetrusBode in MuseumNieuws. Waarom deze verandering?

Petrusbode

Op 9 mei 2014 verscheen het eerste nummer van onze digitale nieuwsbrief. Dat was in de periode dat het Vughts Museum zich voorbereidde op de verhuizing naar DePetrus. De Petrusbode had primair als doel de lezers te informeren over de vorderingen van die verhuizing in de periode dat de oude locatie aan de Taalstraat was verlaten en de collectie ‘tijdelijk’ was opgeslagen.

O.a. middels de Petrusbode bleef het Vughts Museum in beeld voor de inwoners van Vught en het aantal abonnees groeide gestaag. Op dit moment ontvangen maar liefst 625 onze nieuwsbrief. Toen het museum uiteindelijk in 2018 in DePetrus werd heropend was er eigenlijk geen reden te bedenken waarom we met het verzenden van nieuwsbrieven zouden stoppen. Er viel en valt namelijk altijd heel veel te melden over de activiteiten van het Vughts Museum en dat wordt, gezien het grote aantal abonnees, gewaardeerd.

PetrusNieuws

Na de opening van DePetrus ging ook Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus een Nieuwsbrief uitbrengen waarin ruimte wordt gegeven aan de organisaties die in DePetrus ‘wonen’ om  hun activiteiten in DePetrus voor het voetlicht te brengen . Deze nieuwsbrief kreeg de naam PetrusNieuws en verschijnt maandelijks. Voor een gratis digitaal abonnement klik hier.

MuseumNieuws

Twee nieuwsbrieven met sterk op elkaar lijkende namen, we kunnen ons voorstellen dat dat wat verwarrend over komt. PetrusNieuws gaat over alles wat er in DePetrus gebeurt en dekt naar onze mening de lading van de inhoud. De PetrusBode gaat uitsluitend om berichten van en over het Vughts Museum. Om die reden is in goed overleg besloten dat het Vughts Museum haar nieuwsbrief een nieuwe naam gaat geven. Daarom en vanaf nu: MuseumNieuws.