Vaandel Zangvereniging Cantare overgedragen aan Vughts Museum

De leden van de Vughtse Zangvereniging Cantare hebben eind november 2021 unaniem besloten de vereniging  op te heffen. Dat was voor velen niet gemakkelijk, maar een goed besluit om het wegkwijnen van deze fantastische club voor te zijn. Het vaandel werd op 2 februari jl. door Cantare-voorzitter Tiny van Hemert overhandigd aan Saskia Heijboer, voorzitter van het Vughts Museum. Zo krijgt èn houdt Cantare haar plek in de Vughtse geschiedenis.

Voorzitter Tiny aan Hemert (L) draagt vaandel over Saskia Heijboer

Over Cantare

Ruim veertig jaar hebben de leden met  veel plezier gezongen, voorstellingen en concerten (ook in Oranienburg) gegeven en bijdragen geleverd aan officiële gelegenheden, zoals het defilé op Koningsdag en de dodenherdenking in de Lambertustoren.

In de beginjaren werden zelfs complete musicals opgevoerd, waarbij decor en kleding volledig door de eigen leden en hun aanhang werden verzorgd.

Bij de leden zal zeker in herinnering blijven het benefietconcert “Hoor de vrouwen zingen”, dat in 2019 werd gegeven in De Petrus voor Nationaal Monument Kamp Vught. Daarbij werden onder meer liedjes werden gezongen, die twee vrouwelijke gevangenen maakten om de moed erin te houden.

In verband met de afwikkeling heeft het bestuur contact gezocht met het Vughts Museum met de vraag of er belangstelling bestaat voor archief en vaandel. Met betrekking tot het archief wordt nog nader overlegd.