Hannie Rietveld neemt na 22 jaar afscheid van Werkgroep Jeugd

Hannie Rietveld

In Brabant heeft men een gezegde: ‘Er is een tiet van komen en een tiet van gaon’.

Op 22 februari hebben we Hannie Rietveld van de jeugdgroep van het Vughts Museum uitgezwaaid.  Maar niet zomaar.  Met een speech, cadeautjes en een mooie herinnering aan het Vughts Museum als dank voor haar grote inzet. In 1999 begon zij met Mieke v.d. Beuken de werkgroep voor de jeugd. Als oud-lerares van het basisonderwijs kon zij de jeugd op een goede manier bereiken. Een bezoek aan het schoenenmuseum was een aardig begin. Ze kreeg goede relaties met het basisonderwijs in Vught, het bloed kruipt waar het niet heen kan.

Diverse projecten                                                                                                                Een mooi project was een fotowedstrijd waarbij de kinderen met (toentertijd) wegwerpcameraatjes  foto’s moesten maken van historische gebouwen in Vught. Een tweede project was dat de schooljeugd een Wapen mocht maken, met de hele klas, van hun eigen familie.

Eigenlijk zijn deze projecten de basis van het huidige Pietertjespad geworden. De jeugdgroep was inmiddels uitgebreid met andere enthousiaste vrijwilligers. De jeugdgroep wilde al langere tijd iets voor de jeugd gaan doen en als er dan een leien poppetje wordt gevonden  hoog in DePetrus tijdens de restauratie, is het ei (het Pietertjespad) gelegd.

De ideeën en kwaliteiten van Hannie kwamen uitstekend van pas en vaak kwam er een uitspraak: “Nee, dat moeten we niet doen, of.. dat is volgens mij niet haalbaar of ….. we moeten het anders doen.”

Hannie onderhield ook contacten met het Klaverblad en zorgde voor informatie op de website van Het Vughts Museum. Zij was daarmee de PR-vrouw van de werkgroep. Een zeer belangrijke steunpilaar van de werkgroep jeugd vindt het na 22 jaar tijd om iets anders te gaan doen.

Geweldig bedankt Hannie !