Donatie van het Goudhaantje voor de werkgroep Jeugd

Het project ‘1629’ van de werkgroep Jeugd van het Vughts Museum heeft een donatie van wel €360 van de Stichting het Goudhaantje ontvangen. Dit project omvat de bevrijding van ’s-Hertogenbosch door de drooglegging van het Bossche Broek waarbij Vught en Kasteel Maurick een belangrijke rol spelen. De werkgroep Jeugd wil samen met de Vughtse jeugd deze historische gebeurtenis opnieuw tot leven wekken. Aan de hand van de afbeelding op de apsis van DePetrus gaat de werkgroep met de jeugd aan de slag door te tekenen, knutselen, fotograferen en maquettes te maken. Ook wordt er een film gedraaid over het leven van de soldaten in die tijd.

Het Goudhaantje is een stimuleringsfonds voor activiteiten van jeugdgroepen in Vught. De doelstelling van de Stichting Het Goudhaantje is het steunen van projecten en activiteiten van kunst, folklore, natuur, sport, cultuur ten behoeve van de jeugd woonachtig binnen de huidige grenzen van de gemeente Vught, alsmede het doen van uitkeringen aan instellingen met een ANBI-status op het gebied van activiteiten van kunst, folklore, natuur, sport, cultuur ten behoeve van de jeugd woonachtig binnen de huidige grenzen van de gemeente Vught.

Beeld: Het beleg van ’s-Hertogenbosch, geschilderd door Pauwels van Hillegaert. Op de voorgrond het legerkamp van Frederik Hendrik in Vught met van links naar rechts de St.-Lambertuskerk, de Taalstraat, twee bosjes aan de Dommel met de kasteeltjes Spreeuwenburg en Kouwenberg, en in het bos rechts Kasteel Maurick. Aan de overkant van de Dommel ligt rechts Oud-Herlaer. Stichting Panorama Vught 1629.