Een nieuw bestuurslid voorstellen: Agnes van Balkom

Als je al meer dan 50 jaar in Helvoirt woont, dan ken je al veel van het dorp: de mensen, de omgeving. Toch merkte Agnes van Balkom tijdens de coronaperiode dat er nog veel onontdekte paden en wegen te vinden zijn in het dorp, ook tussen Helvoirt en Vught. En als je nieuwsgierig bent zie je steeds weer ‘nieuwe’ dingen die je verrassen.

Agnes is sinds oktober bestuurslid van het Vughts Museum en denkt dat het vooral nieuwgierigheid was die haar motiveerde om tot het bestuur van het Vughts Museum toe te treden. Daarnaast leek het haar een goede zaak om Helvoirt in Vught meer zichtbaar te maken. Van geboorte is Agnes geen Helvoirtse. Ze is ‘import’, zoals dat heette in Helvoirt. In 1960 kwam ze vanuit Breda terecht in Helvoirt. Ondertussen voelt ze zich stevig verbonden met Helvoirt, dat van een boerendorp uitgroeide naar een levendig dorp voor alle inwoners.

Dat je in DePetrus, een van de mooiste gebouwen uit Brabant, een museum hebt met daarin de geschiedenis van Vught is wellicht voor veel Helvoirtenaren minder bekend. Agnes hoopt dat veel dorpsgenoten daar toch eens een kijkje gaan nemen, zeker ook omdat het Helvoirts perspectief door haar, daar waar het past, betrokken zal worden in de komende tentoonstellingen.