Interview met Saskia Heijboer bij NOVO3

Saskia Heijboer (foto Novo3)

Op zaterdag 16 oktober vertelde Saskia Heijboer in het programma Blikveld van Novo3 over haar motieven om voorzitter te worden van het Vughts Museum, over de nieuwe structuur van het Vughts Museum en keek zij alvast wat vooruit.

Een samenvatting van het interview lees je hieronder, het volledige gesprek is hier te beluisteren.

Samenvatting door Novo3

Als ze gevraagd zou zijn voorzitter te worden van een instelling die binnen haar werkveld als wethouder had behoord, dan had ze het niet gedaan. Al was het maar om de integriteitsvraag te vermijden. Maar een instelling als het Vughts Museum die buiten haar beleidsterrein viel, is voor haar dan wel mogelijk. Ook omdat ze eigenlijk wel geïnteresseerd is in alles wat met DePetrus te maken heeft. Daarover kunt u haar in het audiofragment uit het NOVO3-programma Blikveld hieronder horen. Aanleiding van dat gesprek was haar uitspraak dat zij het voorzitterschap van het Vughts Museum ‘spannend’ vindt. Dinsdag 19 oktober neemt zij de voorzittershamer van voorzitter Henk Smeets over en vanaf dat moment zal zij – in een nieuwe structuur wat betreft organisatie van het VM – aan de slag gaan om de aantrekkelijkheid van het museum uit te bouwen en te proberen om meer jeugd naar het museum te krijgen. En uiteraard heeft zij dan ook de opdracht de financiële huishouding van het museum in het oog te houden. Wat dat betreft krijgt zij natuurlijk te maken met de ‘medebewoners’ van DePetrus.

De structuur van het Vughts Museum als instelling is op de schop gegaan: het bestuur is kleiner geworden en de nadruk ligt meer bij de diverse werkgroepen, die 4 keer per jaar met het bestuur gaan overleggen, waarbij zij de kans krijgen hun plannen en wensen naar voren te brengen. Misschien dat dat alles gaat leiden tot een verhoging van de status van het Vughts Museum tot een volwaardig museum. Aan haar zal het niet liggen.

Saskia Heijboer, nieuwe voorzitter Vughts Museum, wil museum in DePetrus attractief houden. – NOVO3

Bron: Novo3