‘Even voorstellen’

Joyce Tritschler – van Os

Is de naam van een succesvolle reeks verhalen over personen die historisch gezien belangrijke dingen hebben gedaan én op een of andere manier verbonden zijn met Vught. Inmiddels heeft Joyce Tritschler – van Os 26 van deze verhalen geschreven en op de Facebookpagina en andere sociale media van het Vughts Museum gepubliceerd. Als stijlvorm heeft Joyce gekozen voor de aantrekkelijke ‘ik-vorm’ waardoor het lijkt of de hoofdpersoon haar/zijn eigen verhaal vertelt.  Iedere week een nieuw verhaal en aan de reacties te zien worden de artikelen bijzonder gewaardeerd. Alle verhalen zijn ook te vinden op de website van het Vughts Museum www.vughtsmuseum.nl.

Wat begonnen is als teken van leven toen het Vughts Museum in DePetrus wegens corona gesloten was, heeft wegens succes tot op heden gelukkig geen einde gekregen.

Interview bij Blikveld Novo3

Het bijzondere van deze rubriek is ook de redactie van lokale omroep Novo3 niet ontgaan en Joyce was dan ook te gast in het programma Blikveld op 21 augustus om te vertellen over “the making of” van al deze verhalen.

In het audiofragment  kunt u Joyce met enthousiasme  horen vertellen over haar belangstelling voor de historie, over mensen in de geschiedenis van Vught die veel indruk bij haar hebben achtergelaten, over hoe zijzelf op het pad van geschiedenis terechtgekomen is en met hoeveel plezier zij haar leerlingen op het Maurick College gevoel voor historie probeert bij te brengen.