Lezing ‘Van Goghs in Helvoirt’ 15 september 2021

Nicolaaskerk in Helvoirt

Door: Willem-Jan Verlinden

Willem-Jan Verlinden (*Helvoirt, 1971), studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Na werkzaam geweest te zijn voor verschillende Nederlandse musea en (kunst)fondsen, werkt hij als zelfstandig adviseur en fondsenwerver.
Verlinden is auteur van o.a. De zussen van Gogh (Querido 2017) en samen met Kristine Groenhart van Hoe ik van Londen houd, -wandelen door het Londen van Vincent van Gogh- (Athenaeum 2013).

De lezing zal gewijd zijn aan de Van Goghs in Helvoirt. Het gezin Van Gogh woonde van 1871 tot in 1875 in de pastorie aan de Torenstraat in Helvoirt, maar een groot aantal andere leden van deze familie woonde ook in het dorp. Onder anderen daarover gaat Verlinden zijn verhaal.

De lezing vindt plaats in Ontmoetingscentrum DePetrus, Heuvel 2 in Vught en wordt georganiseerd door de Bibliotheek, Stichting Erfgoed, Anders Bezig Zijn en het Vughts Museum. Aanvang 19.30 uur. Kosten: €7,50 inclusief een kop koffie/thee. Je kunt vooraf aanmelden via de website van ABZ: Lezing – 15 september 2021 – Van Goghs in Helvoirt – door Willem-Jan Verlinden | ABZ Stichting (abzvught.nl)