Vughts Museum in DePetrus weer helemaal open

De afgelopen weken is DePetrus na de coronasluiting telkens weer een beetje verder opengegaan. Inmiddels zijn de openingstijden weer als vanouds, dus ook weer open op de zondagen. Wel gelden er nog enkele coronabeperkingen. Lees hier alles over de openingstijden en alle corona bijzonderheden.

Langzamerhand kunnen er weer activiteiten en lezingen plaatsvinden in DePetrus. Voor het Vughts Museum noemen we bijvoorbeeld:

  • Op 14 juli de afronding van de onderbroken cursus Vughtologie;
  • De kwartaalkast blijft tot 1 oktober gevuld met werken van Frank van Driel. Daarna is het de beurt aan Geert de Bruijn;
  • In de maand juli worden de vier schilderijrekken in de zijbeuken opnieuw ingericht met schilderijen van Vughtse kunstenaars. De kunstcommissie heeft hiervoor schilderijen uitgekozen met als thema’s landschap en boerderijen;
  • Op 5 september kan dan eindelijk de uitgestelde tentoonstelling over Helvoirt worden geopend. Deze tentoonstelling wordt gehouden omdat Helvoirt sinds 1 januari van dit jaar deel uitmaakt van de gemeente Vught. De titel van de tentoonstelling is ‘Helvoirt, voortvarend verder’. Deze tentoonstelling eindigt op 7 november. De werkgroep Ontwerp, Decor en Vormgeving van het Vughts Museum legt momenteel de laatste hand aan ’t Helvoirts Pomphuiske. Daarin zijn tijdens de tentoonstelling verhalen over Helvoirt te beluisteren.