Even Voorstellen!

Cécile de Jong van Beek en Donk (1866-1944)

Omdat het Vughts Museum vanwege corona gesloten was en Joyce Tritschler – van Os, bestuurslid/historicus, het wat stil vond rondom het Museum, besloot zij een aantal personen met een sterke band met Vught zich nader te laten voorstellen via de facebookpagina van het Vughts Museum. De rubriek ‘Even Voorstellen’ begon op 1 april en tot op de dag van vandaag heeft zij iedere week een andere persoon uit een ver of minder ver verleden zich voor laten stellen.

Korte verhaaltjes op Facebookpagina Vughts Museum

Inmiddels hebben er zich al dertien min- en meer bekende personen voorgesteld. Joyce liet hen als het ware zelf het verhaal doen door de verhaaltjes in de ik-vorm te schrijven. Het voert te ver al deze dertien personennhier te noemen, maar kent u bijvoorbeeld de verhalen achter de namen Bernardus Hartogenis, Jan Verbiezen, Cécile de Jong van Beek en Donk, Els van Rijckevorsel of Gerard Louis ‘Key’ Snell? Zo niet, dan kunt u hun verhalen en die van de andere voorgestelde personen nog altijd lezen op onze website www.vughtsmuseum.nl  . Ook in het Vughts Museum kunt u nader met hen kennismaken.

Wordt vervolgd

De gekozen vorm blijkt een concept te zijn dat velen aanspreekt zoals af te leiden valt uit de reacties op Facebook en uit het sterk toegenomen aantal volgers. Dat wat begonnen is om ‘leegte” te vullen in coronatijd willen we ook nu het Vughts Museum weer open is nog een tijdje voortzetten.