‘Kaartentafel’ in DePetrus

Kaartentafel in DePetrus

Door corona heeft het lang geduurd. Maar van nu af kunnen liefhebbers van historische kaarten aan de slag met een ‘kaartentafel’. Op een scherm is de huidige kaart van Vught te zien. Door toetsen te gebruiken kunnen oude kaarten van Vught tevoorschijn worden gehaald. Door het zicht op de historische kaarten te verlagen tot bijvoorbeeld 40% komt de moderne kaart naar boven en kunnen oud en nieuw met elkaar vergeleken worden. Wil iemand bijvoorbeeld weten hoe zijn huis gelegen is in het landschap van 1629 (toen Frederik Hendrik Den Bosch belegerde en Vught één van zijn legerplaatsen was), dan kan hij heden en 1629 met elkaar vergelijken.

Tafel op priesterkoor in DePetrus

De kaartentafel is gemaakt door de ‘Kaartclub’ van de Stichting Erfgoed Vught en is te vinden op het priesterkoor in DePetrus en verkeert nu in een proeffase. In de praktijk moeten kinderziekten worden opgespoord. Wie opmerkingen of tips heeft kan die doorgeven via erfgoedvught@gmail.com