Regiment Wielrijders – een uniek schilderij gerestaureerd

Stamboom Wielrijders Vught na restauratie

Na een zorgvuldige restauratie is de stamboom van het Regiment Wielrijders teruggekeerd in de Collectie Wielrijders op Fort Isabella. Vanwege de slechte conditie, maar ook door de eenvoudige techniek van het schilderij moest restaurateur Michel van der Laar vele zorgvuldige restauratiehandelingen verrichten. Overal zaten er kleine beschadigingen in het papier. Het kunstwerk bleek heel fragiel. Hierdoor ontstond het plan om de beschadigingen te retoucheren en het werk te beschermen door het te plaatsen achter UV-werend glas. Ook de lijst moest worden gerestaureerd.

Succesvolle crowdfunding

Door een crowdfunding campagne kon het geld bijeengebracht worden om de restauratie te laten uitvoeren. Tegelijkertijd werd onderzoek gedaan om de -onbekende- geschiedenis van dit unieke stuk te achterhalen.

Door de afronding van de restauratiewerkzaamheden is de achteruitgang van het schilderij gestopt en kunnen de bezoekers weer vele jaren genieten van dit unieke kunstwerk dat de bijzondere geschiedenis van het Regiment Wielrijders uitbeeldt.

Stamboom Wielrijders Vught vóór restauratie