Speurtocht “Het Pietertjespad” ook in coronatijd

De speurtocht haal je bij Johnny

Omdat Vughts Museum in DePetrus vanwege corona gesloten is kan de speurtocht ‘het Pietertjespad’ niet afgehaald worden in DePetrus. De werkgroep Jeugd van het Vughts Museum heeft daar het volgende op bedacht:

Wil je naar buiten met de kinderen en iets leuks doen, ga dan naar Johnny, de exploitant van Supervlaai Vught, Marktveld 10a, waar je de speurtocht “het Pietertjespad “ van het Vughts Museum voor € 3,00 kunt halen. Pietertje, de mascotte van het museum, neemt je mee door het centrum van Vught. Je volgt het Pietertjespad met een mooie routekaart en de kinderen maken allerlei opdrachten, tekeningen, enz. Neem een potlood mee!! Heerlijk buiten de wandeling lopen en ondertussen is iedereen bezig met de opdrachten. Na de wandeling van 3 km, die ongeveer 2 uur duurt, krijg je bij Supervlaai een stempel en een mooie boekenlegger als herinnering en …. een heerlijke verrassing!Thuis kun je de kleurplaat inkleuren en 15 kleine Pietertjes opzoeken die in de routekaart verstopt zitten.

Meer weten? Ga dan naar Pietertjespad – Vughts Museum

En nóg een Pietertjesspeurtocht

Als DePetrus straks weer open is kan je in DePetrus ook nog een tweede speurtocht lopen. Onze mascotte Pietertje neemt de kinderen mee langs de vitrinekasten van het Vughts Museum. De kinderen moeten vragen beantwoorden, voorwerpen zoeken, opdrachten maken en tekeningen afmaken. De jeugd  maakt op deze manier op een leuke manier kennis met cultureel erfgoed in hun eigen omgeving en krijgen daar waardering voor. Na afloop ontvangt ieder kind een boekenlegger en een stempel van Pietertje. Bij deze speurtocht werkt het Vughts Museum onder andere samen met de bibliotheek Huis73 Vught. En nu maar hopen dat het snel weer kan.