Vughts Museum doet mee met RABO Clubsupport

Voorzitter Henk Smeets met de opbrengst RABO Clubkascampagne 2018

Ook dit jaar doet het Vughts Museum in DePetrus weer mee met de RABO actie Clubsupport. Heb je een rekening bij de RABO bank dan kan je van 5 tm 25 oktober je stem uitbrengen op de Stichting Vughts Museum. Stemmen kan in de RABO App of op rabobank.nl/clubsupport . Hiervoor alvast onze hartelijke dank. In onze aanmelding hebben we ons doel en de presentatie van het Vughts Museum als volgt omschreven.

Ons doel

Het dorp Helvoirt komt per 1 januari 2021 bij Vught en verdient daarom een plaats in het Vughts Museum. Hierbij denken we aan een tijdelijke tentoonstelling over Helvoirt en een speciale vitrine in onze vaste opstelling.

Over Stichting Vughts Museum

Het Vughts Museum werd in 1973 opgericht als ‘Verzamelkamer Vught’ en al snel omgedoopt in ‘Vughtse Oudheidkamer’. In 1995 volgde weer een naamsverandering. De Oudheidkamer werd ‘Vughts Historisch Museum’
Toen in 2010 uitzicht ontstond op verhuizing van de oude maalderij naar de Petruskerk, werd vanaf 2010 een thematische indeling gemaakt voor de permanente expositie van het museum. Dat leidde in 2011 tot de huidige naam: Vughts Museum die zich thans bevindt in het ontmoetingscentrum DePetrus.